ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ-ΑΝΟΡΕΞΙΑ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ-ΑΝΟΡΕΞΙΑ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
Αδυνάτισμα χωρίς εξαντλητικές δίαιτες, ευχάριστο, χωρίς το αίσθημα της πείνας, χωρίς παρενέργειες, με φυσικό τρόπο.

  • Γιατί να επιλέξει κάποιος τον βελονισμό για να χάσει βάρος; Τι επιπλέον προσφέρει;
   • Ο σύγχρονος τρόπος ζωής πιέζει ήδη αρκετά τον άνθρωπο με συνέπεια να αναζητά μία μέθοδο η οποία θα τον βοηθήσει να χάσει βάρος χωρίς να πεινάει και θα του ανεβάσει την διάθεση. Αυτή η μέθοδος είναι ο βελονισμός. Σε κάθε συνεδρία ενεργοποιούνται επιπλέον και τα αντι-στρες σημεία, ειδικά όταν υπάρχουν βουλιμικές τάσεις. Kαλό είναι να ακολουθείται μία ισορροπημένη διατροφή από τον ασθενή γιατί ο συνδυασμός της διατροφής με τον βελονισμό βοηθά στην σταθεροποίηση του αποτελέσματος. Το να ακολουθήσει ο ασθενής που κάνει βελονισμό την διατροφή είναι εύκολο γιατί καθώς ο βελονισμός μειώνει την όρεξη, ο ασθενής μπορεί να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες χωρίς να πεινάει. Επιπλέον με το ειδικό μηχάνημα ηλεκτροβελονισμού που εφαρμόζεται σε κάθε θεραπεία γίνεται τοπική απώλεια λιποκυττάρων και ο ασθενής χάνει πόντους. Πριν ξεκινήσει ο βελονισμός γίνεται έλεγχος του ασθενή με κλινική εξέταση και προσκομίζονται παρακλινικές εξετάσεις τελευταίου τριμήνου εφόσον υπάρχουν (π.χ. αιματολογικές, βιοχημικές, βιταμινών, θυρεοειδούς κλπ). Επίσης γίνεται έλεγχος των βασικών βιομετρικών στοιχείων του ασθενή (ζύγισμα, λιπομέτρηση, μέτρηση του ύδατος, του βασικού μεταβολισμού κλπ) με ειδικό μηχάνημα.

 

 • Συνοπτικά πού πλεονεκτεί ο βελονισμός:
  Καταστέλλει την όρεξη
  Επιταχύνει τον μεταβολισμό
  Αυξάνει το αίσθημα κορεσμού
  Μειώνει το άγχος και ηρεμεί
  Απαλλάσσει από τον καύσο, τον μετεωρισμό (φούσκωμα) και την ναυτία
  Προκαλεί λιπόλυση στα σημεία τοπικού πάχους με την βοήθεια ειδικού μηχανήματος ηλεκτροβελονισμού
 • Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε προκειμένου να μειωθεί το βάρος μέσω του βελονισμού;
  • Τα κιλά που χάνονται είναι 1-2 την εβδομάδα. Η σταδιακή απώλεια βάρους είναι σημαντική επειδή προφυλάσσει από πιθανή διαταραχή του ορμονικού του συστήματος. Για να διατηρηθούν τα κιλά που χάθηκαν μετά το τέλος των συνεδριών ίσως χρειαστεί να εφαρμοστούν λίγες μόνο επαναληπτικές συνεδρίες, σαν συντήρηση.

 

ΑΝΟΡΕΞΙΑ

Η ανορεξία αποτελεί μία πολυπαραγοντική νόσο κυρίως ψυχικής αιτιολογίας. Αρχικά γίνεται -όπως σε κάθε περίπτωση- πλήρης έλεγχος σε επίπεδο κλινικό και βιοχημικό για να διερευνηθεί αν συνυπάρχει αβιταμίνωση ή κάποιο άλλο πιο σοβαρό πρόβλημα.

 • Πώς κερδίζεται το βάρος;
  • Το βάρος κερδίζεται σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή η οποία δίνει το θερμιδικό μέρισμα στην θεραπεία. Ο βελονισμός σε αυτή την περίπτωση δεν «ανοίγει» υπερβολικά την όρεξη, αλλά ηρεμεί ψυχικά τον ασθενή και ξεκλειδώνει τον μεταβολισμό για να λάβει ο οργανισμός τόσο βάρος όσο χρειάζεται ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή ισορροπία.