ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

  • Ποιος ο ρόλος του βελονισμού στο γαστρεντερικό σύστημα και πώς εξηγείται η δράση του ;
    • Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή διατροφή και το στρες διαταράσσουν την ισορροπία του γαστρεντερικού συστήματος. Ο βελονισμός φαίνεται ότι ρυθμίζει την κινητικότητα του εντέρου μέσω του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος και μειώνει το άγχος.
  • Πώς βοηθάει ο βελονισμός το γαστρεντερικό σύστημα;
    • Τα ειδικά σημεία βελονισμού σε συνδυασμό με τον βελονισμό των σημείων που χρησιμοποιούνται για την μείωση του άγχους οδηγούν σε απαλλαγή από ενοχλητικά συμπτώματα όπως καύσος, μετεωρισμός (φούσκωμα) και ναυτία. Άτομα με χρόνια διάρροια ή χρόνια δυσκοιλιότητα απαντούν θετικά στην μέθοδο αυτή βρίσκοντας μια αρκετά καλή λύση στο πρόβλημά τους.
  • Ποιοι ασθενείς απευθύνονται στον γιατρό για ανακούφιση των γαστρεντερικών ενοχλημάτων τους;
    • Συχνά άτομα με ενοχλήσεις του γαστρεντερικού συστήματος έχουν ελεγχθεί με γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση και έχουν δοκιμάσει διάφορα θεραπευτικά σχήματα. Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που παρά την φαρμακευτική αγωγή που έλαβαν εξακολουθούν και έχουν ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό τους σύστημα ή υποτροπιάζουν. Τότε συνήθως ανακαλύπτουν τον βελονισμό που δρα πολύ αποτελεσματικά και με φυσικό τρόπο στον δεύτερο εγκέφαλο του σώματος. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η ανακούφιση μετά από βελονισμό σε άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

* Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική ο βελονισμός «ξεμπλοκάρει» την συσσωρευμένη ενέργεια (πλεόνασμα) από ένα όργανο ή διασπείρει την ενέργεια από ένα όργανο σε ένα άλλο που ανεπαρκεί

Ενδείξεις του βελονισμού στις παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος:
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ
ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ
ΟΙΣΟΦΑΓΙΤΙΔΑ (παλινδρόμηση)
ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΡΟΙΑ