ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

  • ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ
  • ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
  • ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
  • ΕΚΔΟΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΕΚΔΟΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόκειται για μία αυτόνομη ιατρική ειδικότητα η οποία προϋποθέτει 4 χρόνια συνεχόμενης εκπαίδευσης εκτός από τα 6 χρόνια της ιατρικής που αποτελούν τις βασικές σπουδές ενός ιατρού. Ο Γενικός ιατρός ή αλλιώς Οικογενειακός ιατρός θεραπεύει ασθενείς 0-100 ετών και γνωρίζει πολύ καλά το ιατρικό ιστορικό των οικογενειών που τον επισκέπτονται ως την ημέρα που θα συνταξιοδοτηθεί.

Ο Γενικός ιατρός μπορεί να θεραπεύσει πλήθος ασθενειών από λοιμώξεις του αναπνευστικού, παθήσεις του ουρογεννητικού συστήματος, μυοσκελετικά προβλήματα, ωρλ παθήσεις, ψυχιατρικές παθήσεις, δερματικές παθήσεις, την αρτηριακή υπέρταση, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπερλιπιδαιμία και άλλες πολλές. Ο Γενικός ιατρός δύναται να συνεργαστεί με όλες τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες όταν χρειάζεται και όταν κρίνει ότι ο ασθενής χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης τον παραπέμπει χωρίς να χάσει χρόνο.
Επίσης μία άλλη αρμοδιότητα του Γενικού ιατρού είναι η συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων. Ακόμη ένας βασικός ρόλος του είναι η Πρόληψη και η συμβουλευτική ιατρική, γι’ αυτό οι Γενικοί ιατροί είναι οι ειδικοί τους οποίους συμβουλεύονται όλο και περισσότερο στις μέρες μας νέοι άνθρωποι και οι έφηβοι.